vakantie

Tips voor wandelen tijdens jouw vakantie in Hongarije

Deze week was het heerlijk weer om te wandelen, en zijn we drie dagen in de omgeving gaan wandelen, hier zal ik de wandelingen beschrijven en foto’s laten zien van planten en dingen die in mooi vond. De temperatuur is rond de 25 graden en dat is goed weer om te wandelen, echter in de volle zon is de gevoelstemperatuur snel 30 a 32 graden, en dan is het best weer warm. Heb je een vakantiehuisje in Hongarije geboekt? Dan vind je hier wat leuke tips en tricks voor wandelliefhebbers.

Wandelen in de natuur

Wandelen in de natuur is voor mij zeer ontspannend en zeker als je nergens enig geluid hoort van verkeer en andere onnatuurlijke dingen. Het molendal en de omliggende heuvels zijn een lucht voor te wandelen er is veel natuur en je ziet zelden mensen in de heuvels en bossen, wat voor mij heel belangrijk is. Wandelen heuvel op heuvel af over en door riviertjes over velden en langs wijngaarden en dan die vergezichten prachtig toch!

Betaalbare accommodaties

In Hongarije is overnachten niet duur. Een staplek op een camping, een luxe vakantiehuisje en zelfs een luxe villa huren is veel goedkoper dan in Nederland. Op die manier kan je dus heel voordelig genieten van een luxe vakantie in het groen.

Het molendal is direct achter onze tuin

Het molendal en de bossen en heuvels is direct aan onze tuin dus beginnen is genieten, en elke wandelroute gaat direct van start bij ons huis, we wandelen dan elke keer een nieuwe route en eventueel gaan we met de bus terug voor € 0,75 dus de prijs is te doen. Onze wandel routes zijn meestal zo tussen 10 en 15 kilometer en heuvel op heuvel af en in de zon dan is dat best genoeg voor 1 dag. Picknicken doen we meestal onderweg, en waar mogelijk combineren we de wandelroute met een goed restaurant in de regio waar we bekend zijn.

Op de grote stille heide

Deze week liepen we over heuvel en velden en stonden we ineens tussen de schapen, 3 km van ons huis is dus een schaapherder die dagelijks met zijn kudde over de grote stille heide trekt, en de kudde was meer dan 300 schappen, wat is dat mooi als je die over de vlakte ziet trekken. Ook staan er in de bossen hier overal veel bosbessen, rozenbottel en andere soorten bessen, durf ze echter niet te eten omdat ik niet goed weet of dat mogelijk is.

Wild en vogels in de natuur

In de omgeving zit veel wild wat we ook regelmatig zien, en er zijn veel vossen en die horen we ook blaffen als we in de tuin zitten, echter op onze wandelingen hebben we nog geen wild gezien. Met enige regelmaat horen we wel ritselen en dieren weg rennen, wat vermoedelijk vossen zijn die worden gestoord in hun rust. Ook zijn er veel hagedissen die snel tussen het gras schieten als er wandelaars aankomen, ook zie je regelmatig slangen, ze zijn ongeveer 80 cm tot 1 meter lang en vrij dun zo 3 cm.

Veel paddestoelen

Nu half augustus zie ik overal veel paddestoelen van allerlei grootte en kleuren, de foto’s hier tonen enkele exemplaren, de namen zijn mij niet bekend. Ook veel bloemen en andere kruiden en grassoorten welke mij niet bekend zijn. Zie hier ook veel vreemde grassoorten die me onbekend zijn maar grassoorten zijn er waarschijnlijk wel honderden.

De rust van de natuur

Wat ervaar ik een rust in de natuur als ik dat vergelijk met Nederland dan moet ik vaststellen dat er in Nederland bijna geen natuur meer is, alles is al bijna op de schop geweest en overal hoor je nog wel auto’s rijden en dat is hier nog heel anders. Voor rustzoekers mag ik de natuur hier zeker aanraden, en het land is ook heel mooi en goedkoop.

 

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *