Haven

Haven

Naast de mooie stranden heb je ook mooie havens. Havens heb je ook over de hele wereld. Als je denkt aan een haven denk je al snel aan havens met grote boten erbij zoals in Monaco. Havens liggen daarom ook vaak tegen de zee aan. Dat is vanwege dat boten dan makkelijk verplaatst kunnen worden. In Nederland zie je vooral havens bij meren of rivieren. Dat komt omdat Nederland, maar aan een kan een strand heeft. Dat betekent niet dat er geen havens aan zee liggen in Nederland. Het zijn er alleen wel minder dan bijvoorbeeld in Spanje. Het heeft ook niet alleen met de zee te maken. Het ligt namelijk ook aan het weer. Omdat het is Spanje gemiddeld flink wat warmer is dan in Nederland hebben zij ook meer boten. Zij leven dan namelijk meer op de boot dan hun eigen huis. Ook hebben veel mensen een boot om er naartoe op vakantie te gaan. Zij leggen hem dan in de haven neer bij een strand. Dan kunnen hun elk weekend naar de boot gaan. Want meestal wonen de mensen meer in het binnenland.

Boten in de haven

De reden om ook een boot te hebben is niet boot alleen voor het lekkere stand nee, het heeft ook te maken met rust. Mensen die een boot hebben ervaren ook meer rust in het weekend. Een bood geeft namelijk een vakantie gevoel en juist net dat stukje rust is erg belangrijk na een drukke week. Ontspanning is namelijk erg belangrijk voor de mens. Zo revalideren zij van een drukke week. Veel rijke mensen hebben ook een grote boot voor vakanties. Dat wordt ook wel een jacht gezien. Vaak wordt gesproken dat je voor een jacht een miljoen met meter betaald. Kan je nagaan hoe duur het kan zijn.

Havens hebben ook allemaal andere prijzen. Ook zijn het allemaal bedrijven. Met andere prijzen bedoel ik te zeggen dat zij andere prijzen berekenen voor de meters van de boot. Mocht je een vast haven hebben waar je boot ligt zou je een maandelijks bedrag moeten betalen. Ook daarbij kijken ze hoe groot je boot is. Meestal zitten bij de havens ook nog een heel park bij waar je huisjes kan huren. Mocht je vrienden hebben die langs komen kunnen zij daar dus een huisje huren.

MEER TE WETEN KOMEN

Alicante

Lees Meer

Strand

Lees Meer

Lekker weer

Lees Meer