Tips voor een citytrip naar Madrid in Spanje

Tips voor een citytrip naar Madrid in Spanje

 

Madrid is de hoofdstad van Spanje en is gelegen in het midden van het land. Deze schitterende stad is de op twee na grootste stad van de Europese Unie, met een druk verkeersnet en groot metronetwerk. Toch hebben de meeste wijken hun oorspronkelijke sfeer deels weten te behouden. In Madrid vind je prachtige pleinen, monumenten, fonteinen, musea en een bruisend nachtleven. De stad is beroemd om haar nachtleven en zelfs in de rest van Spanje staat Madrid bekend om het enorme aantal bars, clubs en discotheken. Verder beschikt Madrid over de grootste stierenvechtarena van Spanje en een eigen traditioneel Spaanse keuken die behoorlijk verschilt van de Mediterrane keukens in Barcelona of Valencia. In deze blog vind je de mooiste hotspots die je zeker niet mag missen tijdens jouw stedentrip naar Madrid.

Top-10 hotspots in Madrid

Ga je naar Madrid? Dan is het belangrijk dat je goed nadenkt waar je gaat overnachten. Het is namelijk handig om een centraal hotel in Madrid te boeken zodat je eenvoudig de leukste plekjes van de stad kunt bezoeken. Hieronder vind je onze lijst met de top-10 dingen die je kunt doen en zien in de Spaanse stad.

 

1. Plaza de España

Het Plaza de España is een groot en beroemd plein in Madrid en wordt omringd door de twee hoogste gebouwen van de stad. Het plein ligt aan het westelijke eind van de Gran Vía, op loopafstand van het Koninklijk Paleis.

 

2. Almudena Kathedraal

De prachtige Almudena Kathedraal is gewijd aan de Maagd van Almudena. In de 16e eeuw zijn de eerste plannen voor de bouw van de kathedraal ontstaan maar door oorlogen, politieke discussies en te kort aan financiële middelen begon de bouw pas in 1883.

 

3. Plaza de la Cibeles

Het Plaza de la Cibeles is een van de mooiste en bekendste pleinen van Madrid. Het plein is een druk verkeersknooppunt waar enkele belangrijke straten bij elkaar uitkomen. Zo kruisen hier de boulevards Paseo del Prado, Paseo de Recoletos en de Calle de Alcalá.

 

4. Plaza Mayor

Het Plaza Mayor ligt in het centrum van Madrid en is een groot vierkant plein met een rijke geschiedenis. In de middeleeuwen lag het plein buiten de stadsmuren maar hier kwam vanaf de 15e eeuw verandering in. Plaza Mayor werd regelmatig gebruikt als marktplaats maar ook voor feesten en executies. Houd je van deze vibe? Bekijk dan ook zeker eens het hotelaanbod in Malaga waar je ook een prachtige citytrip kunt beleven.

 

5. Faro de Madrid

Faro de Madrid is een grote uitzichttoren van 92 meter hoog. De toren werd in 1992 gebouwd toen in Spanje grote evenementen plaatsvonden zoals de Olympische Zomerspelen in Barcelona, Madrid was de Culturele Hoofdstad van Europa en in Sevilla was de Wereldtentoonstelling.

 

6. Real Jardín Botánico

Real Jardín Botánico is de botanische tuin van Madrid met een grootte van acht hectare. De tuin dateert van 1755 en werd aangelegd op een rivierbank van de Manzanares. Echter, in 1774 liet koning Carlos II de tuin verplaatsen naar haar huidige locatie aan de Paseo del Prado.

 

7. Gran Vía

De Gran Vía is een van de bekendste en populairste winkelstraten van Madrid. In het midden van de 19e eeuw besloten de stedenbouwkundigen van Madrid dat er een nieuwe doorgaande weg moeste komen. De Gran Vía ligt dan ook midden in de stad en loopt van het Plaza de Cibeles tot aan het Plaza de España.

 

8. Museo Reina Sofía

Het Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía is het belangrijkste museum voor moderne en hedendaagse kunst in Spanje. Het museum heeft zich gevestigd in het achttiende-eeuwse Hospital de San Carlos en vormt samen met Museo del Prado en Museo Thyssen-Bornemisza de zogenaamde gouden driehoek.

 

9. Puerta de Alcalá

Puerta de Alcalá is een prachtig monument vlakbij het centrum van Madrid. Het statige poortgebouw ligt naast de hoofdingang van het Parc del Retiro waardoor een bezoek makkelijk te combineren is. De poort werd gebouwd tussen 1769 en 1778 in neo-klassieke stijl.

 

10. Koninklijk Paleis

Het Koninklijk Paleis, ofwel het Palacio Real, werd gebouwd tussen 1738 en 1764 op de plek waar de Moren in de 9e eeuw hun eerste fort bouwden. Sinds 1931 is de koninklijke familie er niet meer woonachtig maar wordt het prachtige pand gebruikt voor officiële ceremonies.

 

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *